8 důvodů, proč je ve Skyrimu lepší být Pánem Upírů než Vlkodlakem

Jestli být vlkodlakem nebo upírem je ve Skyrimu často diskutované téma. Já osobně se přikálním k Vampirismu a rád vám vysvětlím proč.

1) Pánem Upírů můžete být kdykoliv, Vlkodlakem jen jednou denně

Zatímco do podoby Vlkodlaka, se můžete dostat jen jednou za den a to ještě na omezeně dlouhou dobu, do podoby Pána Upírů se můžete dostat kdykoliv a na jak dlouho chcete. Navíc, když se vrátite do lidské podoby z Vlkodlaka, jste nazí a musíte se znovu oblékat a dávat do ruky zbraně, což vás uprostřed boje může stát několik drahocenných vteřin, z Pána upírů se měníte zpět do původní podoby.

2) Můžete létat

No dobře, není to létání v pravém slova smyslu, ale spíš vznášení. Nicméně nášlapných pastí se tak bát nemusíte a navíc letát nad vodou je o dost rychlejší a lehčí než plavat. Samozřejmě je to také rychlejší než normální chůze a pokud potřebujete nutně bleskově zmizet, můžete se kratší vzálenost, ale za to bleskurychle přeměnit ve skupinku netopýrů.

3) Máte 100% odolnost vůči mrazu.

Pokud jste Nord, znamená to pro vás 150% vůči mrazu. To by teoreticky mělo mrazivé útoky přeměňovat z 50% v HP. To se bohužel neděje, ale i tak se proti mrazivým kouzlům, které mágové rádi využívají, celkem hodí. A pro získání tohohle bonusu se ani nemusíte měnit v Pána upírů. Samozřejmostí je i odolnost vůči nemocem a jedům, ale tu zde neuvádím jako výhodu, protože vlkodlaci ji mají také.

4) Magie

Mágové by rozhodně neměli váhat mezi upírem a vlkodlakem. Vlkodlak nedává žádné výhody a ještě k tomu v nestvůří podobě žádná kouzla neumí, takže zvýšenná mana je uplně k ničemu. Naopak, při hře za upíra, mají vaše Iluzní kouzla od 25% vyšší účinnost a ještě se dočkáte nového kouzla, konkrétně upířího vysátí. V podobě Pána Upírů můžete také bez problému oživovat mrtvá těla.

5) Skvělé vidění ve tmě

Jako upír hned v prvním stadiu dostáváte schopnost upířího zraku. Ten se ve tmě kurevsky hodí, navíc neubírá manu ani nic podobného a objeví se hned jak budete chtít.V hodně tmavých dungeonech (např. když jdete pro Anrielův luk), nebo Černotě jde o obrovskou výhodu.

6) Upíří přesvědčování

Je libo odpočinek? Stačí zmáčknout schopnost a všichni do 10. levelu přestanou na 30 sekund bojovat.

7)  Objetí stínu

Komu by se nechtělo se jednou za den na 180 vteřin zneviditelnit a ještě vidět ve tmě? K zaskočení nepřítele a spolu s řevem Odzbrojení to nezní špatně.

8) Plížení

Ani zloději povoláním by neměli váhat, protože 25% bonus k plížení určitě rádi využijí.


A proč nebýt upírem?
No, na slunečním světle se vám snižuje 100% regenerace zdraví, many a výdrže. V praxi se mi ale zdraví dobijí, i když pomaleji. To bude zase nějaký požehnání z nějakého kamene, takže stačí si očarovat věci, aby vám zvyšovali regeneraci jste celkem v klidu. Navíc, jak často bojujete na denním světle? Pár zvířat, pár banditů, ale 75% bojů se odehrává vevnitř, kde vás nic neoslabuje.

Dalším důvodem by mohla být snížená reakce na oheň, ale oheň používají mágové minimálně a když už, stačí použít na tu chvilku pár lektvarů na zvýšení odolnosti proti magii a jste v klidu.

To, že se vás lidi bojí, na tom není nic špatného, pokud nejste takový borci, co jdou do města v podobě Pána Upírů, nemáte se čeho bát, občas někdo podotkne, že ve vašich očích vidí hlad, ale nikdy na mě nikdo kvůli tomu nezaútočil.

Komentáře

  1. Pravda,ale někdy je lepší vlkodlak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl bych se zeptat jestli na mě působý nevíhody upíra, i když jím nejsem.

      Vymazat
  2. Paráda....další postava bude upír. Gratuluji za skvělý blog

    OdpovědětVymazat
  3. Ja hrám síce za mága ale ako si písal tak 75% sa odohráva vo vnútri a tam sa hodí viac vlkodlak

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak si ve Skyrimu postavit vlastní dům

Možnosti boje ve Skyrimu - výhody, nevýhody